Kjære biskop Kvarme

Kjære biskop Kvarme!

Takk for kampen for den rette tro og at homofilt samliv ikke er forenelig med Bibelen og kristendommen! Det står jo klart i 3. Mosebok 18/22 at homoseksualitet er en vederstyggelighet…så det er jo ikke noe å snakke om!

Men nå trenger jeg noen råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud:

1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer, vet jeg at dette gir en duft som velbehager Herren( 3.Mosebok 1/9). Problemet er naboene!
De er ikke like begistret over eimen av brent okse.

2. Jeg ønsker å selge datteren min som slave(2. Mosebok 21/7).
Med det prisnivået vi har i dag – hva mener dere er rett pris for henne?

3. I 3. Mosebok 25/44 står det helt klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt i et naboland. En venn av meg sier dette bare gjelder for svensker, og ikke dansker.
Her trenger jeg litt hjelp – kan jeg eie dansker?

4. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2.Mosebok 35/2 er helt tydelig på at han skal drepes.
Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv? Eller tar kirken seg av dette?

5. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11/10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig!!
Hvem har rett?

6. I 3. Mosebok 21/20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg innrømmer at jeg er nærsynt og bruker briller.
Må synet mitt være helt perfekt eller opererer vi med litt slingringsmonn
her?

7. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd i Følge 3.Mosebok 19/27.
Hvordan bør de straffes?

8. Jeg har lest i 3. Mosebok 11/7-8 at jeg ikke må røre rester av en død gris, fordi det gjør meg uren.
Kan jeg likevel spille fotball dersom jeg har hansker på?

9. Min onkel har gård. Han synder mot 3. Mosebok 19/19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre, fordi hun går med klær som er laget av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen for å steine dem(3.Mosebok 24/11-16)?
Er det ikke like greit å brenne de til døde i et familieselskap – slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger(3. Mosebok 20/14)?

Jeg vet dere har gått i dybden på denne type problemstillinger. Jeg er sikker på at dere kan hjelpe meg. Takk for påminnelsen om at Guds ord er evig og uforanderlig!!

Takk for oppmerksomheten.

(stjålet fra Hege)

Reklamer

5 kommentarer

 1. mereteveian said,

  september 25, 2008 kl. 4:30 pm

  Takk for at du gav meg denne, – så godt skrevet! Satte fingeren på mange saker som er aktuelle/ uaktuelle i dag, ja.

 2. Cruzidull said,

  september 26, 2008 kl. 9:58 am

  Hei ja. For din datter kan du uansett ikke kreve mer enn 20 sølvpenger, ellers er det klart blasfemi… Dessuten glemmer du at man skal ta livet av han som hogger ved på en søndag… Fint med selektiv bibeltolkning, ikke sant? Jeg mener nå likevel at en del av kristendommen går på aksept og tilgivelse. Vårt høytflaggende kristne vennepar, som selvfølgelig er anholdene hva gjelder alkohol og nå er i ferd med å befolke verden, slik en god kristen skal, de mener derimot at man f.eks burde sparke vekk og låse inne alle kriminelle. Hvorfor i alle dager vil jeg jobbe med sånne som dem?…

 3. Itzak said,

  oktober 4, 2008 kl. 8:15 pm

  Kan jeg få lov til å stjele denne fra bloggen din? Bare så digga den.
  Itzak ønsker deg en kjempe kos helg.

 4. habitata said,

  oktober 12, 2008 kl. 9:44 am

  Utmerket – dette er noe jeg liker, lurer på om jeg ikke må linke til denne, eller rett og slett låne den? Fin blogg ellers også, kommer nok sikkert til å holde et øye med bloggen din fremover!

 5. Kiwa said,

  oktober 12, 2008 kl. 10:17 am

  Jeg har selv stjålet den fra Hege, så jeg synes alle som vil kan spre den videre. Det er morsomt å tolke bibelen slik man vil 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: