Barnerom

Som mange har fått med seg så har vi flyttet til ny bolig. Boligen vi har kjøpt er bygget i 1982 og alle soverommene har tapet fra byggeår. Nå er det mange tapeter fra 1982 som fortsatt kan gå som grei nok. Det er ikke tilfelle i dette huset. Det er tre soverom og alle har forskjellig tapet og all tapet er full av små blomster i forskjellige størrelser og farger. Lekkert! For å gjøre det enda bedre så er all tapet iført shimmer og «falsk tre»-mønster i tapeten også. Eller vannskademerker som en gjest kalte det mønsteret. Det er klart at disse tapetene skal vekk vekk vekk og nye tapeter og farger skal opp på veggene, og det snart!

For noen dager siden fant jeg en blogg. Fra det ene til det andre… DosFamily er en blogg skrevet av to svenske mødre, en som driver med interiør og en fotograf. Utrolig mye spennende og kreativt. Isabelle er interiørdamen og hun har nå et program på Svt som heter Fixa rummet. Utrolig moro! Her pusser de opp barnerom og det er barnas tanker og ideer som tas hensyn til. Det er jo desverre ofte slik at de voksne pusser opp barnas rom og at barna har lite å si selv. Det er sendt to program til nå, og det er utrolig inspirerende. Ta en titt på bloggen. Isabelle legger ut programmene der etter hvert som de sendes.

Tilbake til rommene her i huset. Inspirert som jeg er så har Erik fått deltatt mye i planleggingen av sitt nye rom. På bloggen Foreldremanualen fant vi litt inspirasjon. Erik ville ha en vegg med kul tapet og vi fant denne.

Denne er fra Borge og heter Eco city. Den spesiallages etter oppgitte mål og koster skjorten. Men den er så utrolig stilig, så vi venter ikke veldig tålmodig på at den skal leveres på butikken i løpet av neste uke. Deretter kom diskusjonen om farge på de andre veggene. Egentlig ville han ha denne tapeten på alle veggene, men der satte jeg foten ned. Hit, men ikke mye lenger. Han har tenkt masse, hatt mange vurderinger, diskutert med seg selv, ja, egentlig har han tytt hull i hodet på meg. Men nå har han bestemt seg for gule vegger. Som i solgul! Ikke noe lysegul, oker, gusjegrønngul eller guloransje, men GUL. Det er jo omtrent like lett som hvit… I dag har jeg vært på Bauhaus (en gode men får ved å bo på denne siden av landet) og kjøpt to bokser med forskjellige gulfarger. Skal male dem opp i morgen og se hva som bli best. Gul er en farge jeg aldri hadde valgt på vegger, men det kan bli bra!

Så over til smågutterommet. I løpet av høsten har det vært mange diskusjoner om hva vi skal ha på veggene på de forskjellige rommene. En bekjent på tvillingforum hadde denne tapeten på rommet til sine smågutter.

Jeg synes denne er RÅ og kommenterte det. Og så fikk jeg beskjed om at de hadde to ruller igjen og at jeg kunne få dem! Hurra! Og gutta er like gira som jeg, og i morgen eller i løpet av helgen, kommer denne tapeten opp på to vegger på rommet. De andre veggene skal bli malt i en lys blå farge for å roe det hele litt ned. Det blir bra til slutt tror jeg.

En annen ting disse smågutta har fått er etasjeseng. Det er stort! Vi har snakket om det lenge, og nå har vi fått fatt i en som passer, kan deles og som ikke kostet skjorten. Og gutta var veldig fornøyd! Det er litt fest på kvelden, men vi håper det går seg til…

Her ser dere litt av den herlige tapeten som er på smågutterommet… Noen som kan forstå at vi vil ta den vekk?

 

TO BE CONTINUED!

Reklamer

2 kommentarer

 1. Fidus said,

  januar 14, 2011 kl. 11:15 am

  Lykke til med oppussing! Jeg blir så lett revet med på slike oppussingsting, så til uken, så skal jeg male noen dørkarmer- greit å få det gjort, i og med at de har godtgjort seg i noen år nå… ( skadet etter aktiv hund. ) Og dussokkene er i gang igjen! Et lite tips- sjekk tilbudet av barneforestillinger på union scene- kombiner dette med et besøk på biblioteket og is på Paradis- det har iallefall gitt mine barn en flott lørdag!
  Ha en flott helg! Strikk på!

 2. Marita said,

  januar 15, 2011 kl. 11:32 am

  Mye kult å velge fra, liker valgene deres av tapet. En dag jeg veit kommer jeg og titter selv ;o)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: